teisipäev, 9. detsember 2014

Vaarikakook šokolaadiga

Teine maius, mis läks advendilaadale oli see kook. Ise võtsin sellest vaid pisikese testiampsu. Teistelt sai palju kiita. Siin koogis ongi kõik jumalik kokku toodud.


KOOSTISOSAD:
PÕHI:
150 g jahu
2 sl kakaopulber
0,25 tl sool
120 g või
100 g suhkur
0,5 tl vanillisuhkur
TÄIDIS:
150 g vaarikad
180 g tumeda šokolaadi laastud 
KATE:
225 g jahvatatud mandlid
4 tk munavalge
1 dl suhkur
2 sl mandlilaastud

VALMISTAMINE:
1. Sega kausis kokku jahu, kakaopulber ja sool.
2. Vahusta või suhkrutega ja lisa jahusegu.
3. Suru tainas koogivormi põhja. Torgi kahvliga läbi ja küpseta 170 kraadi käes 15-20 minutit.
4. Vahusta suhkruga munavalged ja lisa mandlijahu.
5. Puista koohipõhjale vaarikad ja šokolaadi laastud. Kata mandlikattega ja sellele puista mandlilaaste. Küpseta 190 kraadi käes 20-25 minutit.

Retsept on võetud raamatust Suur väike šokolaadiraamat.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar