pühapäev, 26. juuni 2011

Koorene kook rabarberitega

Väga koorene oli see tõesti ja soojalt natuke pudingune, mis mulle oli veidi harjumatu, aga järgmisel päeval meeldis see kook juba mulle ka piisavalt, et seda siin jagada. Tegemine võtab palju aega, sest tainas peab korduvalt külmas tahenema. Lisaks tuleb küpsetada mitu korda.

KOOSTISOSAD:
2 3/4 dl jahu
3 sl suhkur
1/4 tl sool
75 g külm tükeldatud või
1 tk munakollane
2-3 sl jääkülm vesi
RABARBERITÄIDIS:
450 g u 3cm rabarberi juppe (mul olid küll väiksemad tükid lõigatud)
+ 1 sl kartulitärklis
3 tk muna
2 3/4 dl vahukoor
4-5 sl suhkur
1 sl kartulitärklis
1 dl rõstitud mandlilaastud (mul polnud rõstitud)

VALMISTAMINE:
1. Mikserda köögikombainis jahu, sool ja suhkur. Lisa võitükid ja näpi sõrmede vahel purujaks massiks.
2. Sõtku kiirelt hulka munakollane ja vesi, nii et saad pehme ja kokkujääva tainapalli. Ära üle sõtku! Mähi toidukilesse ja lase külmikus taheneda.
3. Kata u 22 cm läbimööduga vorm taignaga. (tegin 26 ja panin rohkem aineid ka) Torgi kahvliga läbi ja hoia veel 30minutit külmikus.
4. Kata küpsetuspaberiga ja raskuseks ubade või hernestega. Küpseta 15 minutit 190 kraadises eelkuumutatud ahjus. Eemalda paber koos hernestega ja küpseta veel u 10 minutit.
5. Sega rabarber tärklisega ja laota etteküpsetatud koogipõhjale.
6. Klopi vahukoor, munad, suhkur ja tärklis. Vala rabarberile ja küpseta 190 kraadises ahjus 15 minutit. Vähenda kuumust 180 peale ja küpseta veel u 20-30 minutit. Jahuta toatemperatuurini ja puista peale rõstitud mandlilaaste. (Ma lisasin mandlilaastud temperatuuri langetamise järgselt. Samuti ei oodanud me eriti koogi jahtumist ja sõime kohe.)

Retsept on võetud ajakirjast Toit&Trend,kus koogi nimi on lihtsalt Koorene kook.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar