pühapäev, 24. juuni 2012

Rabarberivaht kaerakliidega

Kevadekuulutaja minu jaoks on kindlasti rabarber. See aasta avastasin sellise kiire, lihtsa ja mõnusa magustoidu, kus rabarbereid kasutada. Rabarberis on toorena rohkelt kaaliumi, sisaldab ka C-vitamiini ja kaltsiumi. Kaaliumi vajame näiteks neerudest mürgiste ülejääkide eraldamise stimuleerimiseks. Seega rabarbereid näksima!


KOOSTISOSAD:
2 vart rabarberit
4 sl suhkur
200 g kohupiimapasta
1-2 tl vanillisuhkur
2 dl vahukoor
3 sl kaerakliid

VALMISTAMINE:
1. Koori rabarberid ja tükelda. Pane potti, lisa 1 sl vett ja suhkur ning hauta, kuni rabarberid on pehmed.
2. Vahusta vahukoor vanillisuhkruga ja lisa kohupiim. 
3. Serveeri kihiti, alustades kohupiimavahust, siis kaerakliid ja rabarber ja nõnda veel korra.

Retsept on võetud toidutarest.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar