pühapäev, 2. juuni 2013

Beseekattega punasesõstrakook

Tahtsin punastest sõstardest teha kooki. See kook oli väga kiidetud nami-nami portaalis ja otsustasingi seda teha. Besee tegemine oli lõbus ja kook tõesti super hea. Kõik maitsed imelised. Kindel valik.


KOOSTISOSAD:
TAINAS:
2,5 dl jahu
1 dl täisterakaerahelbed
2 sl suhkur
100 g või
1 tk munakollane
TÄIDIS:
250 g hapukoor
3 sl suhkur
pool sidrunimahla
2,5 dl punaseid sõstraid
2 tk munakollane
KATE:
3 tk munavalge
1 dl suhkur 

VALMISTAMINE:
1. Sega omavahel taigna kuivained ja näpi ühtlaseks palliks toasooja võitükide lisamisel. Lisa ka 1 munakollane. Kata vorm taignaga, tee kahvliga augud sisse ja lase klmkapis seista pool tundi. Seejärel küpseta ahjus 200 kraadi juures 15 minutit.
2. Sega hapukoor suhkru ja sidrunimahlaga. Lisa kaks munakollast. Kalla segu küpsetatud taignale ja lisa peale marjad. Alanda ahjus kuumus 175 kraadi peale.
3. Vahusta munavalged suhkruga tugevaks vahuks. Kanna see vaht koogi peale noaga või tordipritsi abil. Küpseta ahjus 15 minutit.

Retsept on võetud nami-nami portaalist.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar