teisipäev, 29. märts 2011

India pähkliga šokolaadikad

Need küpsised maitsesid mulle väga! Ühed lemmikud.

KOOSTISOSAD:
110 g toasoe või
1 1/4 dl suhkur (kindlasti panin vähem vb 0,5 - 0,75 dl)
1 dl pruun suhkur (hele)
1 tk muna
1 tl vanillsuhkur
1 tl lahustuva kohvi pulber (mul oli tavaline kohvi)
2,5 dl jahu
5 sl sõelutud kakaopulber
0,5 tl küpsetuspulber
0,5 tl sool
100 g ahjus kergelt rõstitud ja hakitud india pähklid (50g taina sisse, 50 g peale)
50 g meelepärast hakitud šokolaadi (ilmselt oli piimašokolaad)

VALMISTAMINE:
1. Vahusta või suhkrutega heledaks. Lisa munad ning kohvipulber ja vanillsuhkur. Sõelu kuivained omavahel ja lisa võimassile. Sega ühtlaseks ja lisa šokolaad ja pähklid.
2. Vormi tainast u 4 cm läbimõõduga pallikesteks (tegin pika vorsti ja lõikasin sealt viile) ja lao need küpsetuspaberiga kaetud ajuplaadile u 10 cm vahedega (ma nii suuri vahesid ei jätnud).
3. Küpseta 20 minutit 160kraadises ahjus. Lase restil ja otse paberil taheneda.

Retsept on võetud ajakirjast Toit&Trend.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar