teisipäev, 29. märts 2011

Kookose-pohlakook

Sügisel sai teadlikult varutud pohlasid rabast selleks, et jõulude ajal neist kook teha. Selleks, et kook ikka rohkem magus, kui hapu oleks, sai valitud selline karamellise glasuuriga kook. Marju säilitasin purgis vee sees. Kahjuks ei mäleta enam täpselt, kuidas kook maitses, aga kindlasti oli ta maitsev!


KOOSTISOSAD:
PÕHI:
100 g toasoe või
100 g kookoshelbed
2,5 dl jahu
0,5 tl küpsetuspulber
1 dl fariinsuhkur (arvan, et võisin kasutada pruuni suhkrut)
1 tk muna
TÄIDIS:
400 g värsked või külmutatud pohlad
1 dl moosisuhkur (kasutasin tavalist)
3 sl maisitärklis (kasutasin kartulitärklist)
250 g kohupiim
2 tk muna
1 dl suhkur
0,5 dl 35% rõõsk koor
2 tl vanillisuhkur
KARAMELLKATE:
1,5 dl 35% rõõsk koor
1 dl fariinsuhkur (jällegi arvan, et tegin pruuni suhkruga)
2 tl või
1 tl vanillisuhkur

VALMISTAMINE:
1. Vahusta toasoe või. Lisa kookoshelbed, küpsetuspulbriga segatud jahu, fariinsuhkur ja muna ning sega ühtlaseks tainaks.
2. Vooderda 24cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm (mul oli 26cm) küpsetuspaberiga. Suru tainas vormi põhja ja äärtele. Küpseta 175 kraadises ahjus 15 minutit.
3. Suru pohlad katki. Sega omavahel moosisuhkur ja tärklis ning lisa pohladele. Kuumuta pidevalt kuni keemiseni. Tõsta kuum marjasegu eelküpsetatud koogipõhjale ja määri ühtlaselt laiali.
4. Sega ülejäänud täidisekomponendid kohupiimaga. Tõsta kohupiimasegu lusikaga ettevaatlikult pohlakattele. Küpseta veel 35 minutit.
5. Lase koogil täiesti jahtuda ning alles seejärel eemalda vormist.
6. Pane koor ja fariinsuhkur potti ning keeda 25-30 minutit. Sega hulka või ja vanillisuhkur. Määri segu koogile ja kaunista pohladega.

Retsept on võetud raamatust 100 kooki 3.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar