teisipäev, 29. märts 2011

Valge šokolaadi ja kirsi terriin

Väga magus ja rammus magustoit. Tõelistele maiasmokkadele! Mina üle mõne ampsu süüa ei suutnud. Tegin seda sõbrapäeva puhul.


KOOSTISAINED:
8-10 keelekeseküpsist (tegin biskviitpõhja)
2-3 sl apelsinimahl
300 g valge šokolaad
25 g või
200 ml vahukoor
2 sl Vana Tallinna liköör (ei pannud)
1 sl tuhksuhkur
200 g külmutatud või kompotikirsid või -murelid

VALMISTAMINE:
1. Kata 1,5 l (mul on 25 cm keeksivorm) keeksivorm seest küpsetuspaberiga. Kata vormi põhi küpsistega (ma küpsetasin biskviidist põhja) ja immuta apelsinimahlaga.
2. Sulata või kastrulis, tõsta tulelt ja murenda sinna hulka šokolaad, sulata segades. Vahusta vahukoor 1 sl tuhksuhkurga kergeks õhuliseks vahuks, sega hulka väheke jahtunud sulatatud šokolaad ja liköör. Vala pool šokolaadisegust vormi, lao peale kirsid ja kalla sinna ka ülejäänud šokolaadisegu. Pane üle öö külma. Kaunista kirssidega.

Retsept on võetud ajakirjas Toit&Trend.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar