pühapäev, 13. oktoober 2013

Kevadetort

Tütar sai see suvi juba 4.a. Tegin talle sünnipäevaks sellise imevahva värvilise tordi. Tort maitses hää.



KOOSTISOSAD:
BISKVIIT:
2 tk muna
75 g suhkur
40 g jahu
15 g kakaopulber
0,5 tl küpsetuspulber
TÄIDIS1:
300 g toorjuust
200 g vahukoor
100 g suhkur
10 g želatiini + 100 g vett või mahla
200 g astelpajupüreed
TÄIDIS 2:
300 g toorjuust
200 g vahukoor
100 g suhkur
10 g želatiini + 100 g vett või mahla
400 g mustsõstrapüreed 
GLASUUR:
100 g valge šokolaad
100 g vahukoor

VALMISTAMINE:
1. Biskviidi valmistamiseks vahusta munad ja suhkur kõvaks vahuks. Sega kuivained ja sõelu munavahu hulka. Vala 26 cm (mul oli 28cm) läbimõõduga lahtikäivasse vormi. Küpseta 180 kraadi juures 15 min. Lase jahtuda ja lõika pooleks.
2. Valmista kreemid. Vahusta toorjuust, vahukoore ja suhkruga. Pane želatiinipuru vee või mahlaga paisuma. Purusta astelpaju marjad ja lisa toorjuustusegu hulka. Sulata želatiin ja nirista ühtlase joana kreemi hulka. Sega ühtlaseks ja vala kreem biskviidile. Aseta kreemile teine biskviit ja valmsita sarnaselt mustsõstrakreem. Hoia valminud tort  2-3 tundi külmkapis.
3. Soojenda vahukoor potis ja lisa valge šokolaad. Sega kuni šokolaad on täielikult sulanud. Kata tort šokolaadiga ja kaunista martsipaniga.

Retsept on võetud ajakirjast Toit&Trend.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar