pühapäev, 13. oktoober 2013

Schwarzwaldi tort

Heal lapsel mitu sünnipäeva. Teisel peol tegin sellise tordi. Oli põnev teha ja väga maitsev tuli. Peaaegu nagu juba päris tort :)



KOOSTISAINED:
PÕHI:
100 g tume šokolaad
120 g või
1,5 dl suhkur
2 tl vanillsuhkur
4 tk muna
4 sl piim
1 dl jahu
1 dl kartulijahu
3 tl küpsetuspulber
2 dl jahvatatud mandlid
TÄIDIS:
1 purk kompotikirss
2 sl kartulijahu
4 sl suhkur
5 dl vahukoor
KAUNISTUSEKS:
200 g tume šokolaad
3 dl vahukoor
1 sl suhkur

VALMISTAMINE:
1. Sulata šokolaad veevannil. Vahusta või suhkrutega. Lisa munad, sulašokolaad ja piim. Ühenda jahu tärklise, küpsetuspulbri ja mandlijahuga. Lisa kuivained muna-võivahule ja sega ühtlaseks. Pane see 26 cm (mul jällegi 28cm) vormi ja küpseta 180 kraadise ahju alumises osas 35-40 minutit. Lõika kaheks kihiks.
2. Nõruta kompotikirsid, säilitades vedeliku. Tõsta 16 ilusat marja kaunistamiseks kõrvale.
Sega tärklis 6 sl kompotivedelikuga. Aja 3 dl kompotivedelikku koos 2 sl suhkruga tuliseks, lisa tärklisesegu ja kuumuta segades keemiseni. Lisa kirsid ja tõsta tulelt.

3.  Vahusta 5 dl koort 2 sl suhkruga. Tõsta vahukoor esimesele mahlaga niisutatud põhjale. Pane peale teine põhjakiht ja niisuta mahlaga (tegin mustsõstramahlaga) Kata see kirsitarretisega. Pane tort 3 tunniks külmkappi.
4. Vahusta 3 dl vahukoort 1 sl suhkruga. Kata külmast võetud tort pealt ja külgedelt vahukoorega. Tõsta peale kõrvale pandud kirsid ning kaunista šokolaadiga.

Retsept on võetud veebilehelt toidutare.ee.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar