pühapäev, 13. oktoober 2013

Paradiisi rullbiskviit

Tegin sellise rullbiskviidi üle pika aja mehe sünnipäeval. Algselt see oli mõeldud punaste sõstardega, aga unustasin neid võtta (õnneks) ja kasutasin hoopis imeilusat ja maitsvat paradiisiõunamoosi. Iludus, mida mu vanaema soovitas mul see aasta teha. Kakao ja hapukoor on ju teada tuntud imeline kooslus ja moosi hapukus sobis sinna imehästi. Minu jaoks bingo.


KOOSTISOSAD:
2 dl jahu
0,5 tl küpsetuspulber
3 tk muna
1 dl suhkur
3 sl kakaopulber
100 g valge šokolaad
KREEM:
250 g hapukoor
1 dl suhkur
väike purk paradiisiõunamoosi

VALMISTAMINE:
1. Vahusta munad suhkruga, lisa jahu, kakao ja küpsetuspulbri segu. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja vala tainas plaadile. Küpseta 15 min 180 kraadi juures.
2. Sega hapukoor suhkruga läbi. Kata jatunud biskviit hapukoorega ja seejärel moosiga. Keera rulli ja jäta külmkapi seisma.
3. Sulata veevannil valge šokolaad ja kaunista sellega rullbiskviit.

Retsept on võetud ajakirjast Kööginurk.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar