esmaspäev, 14. juuni 2010

Kirsirull

See oli mu esimene rullbiskviit. Oli põnev katsetada ja oli suur rõõm, kui proovides oligi päris rullbiskviidi maitsega :) Maitsev, kuigi ma tegelikult suur rullbiskviidi fänn pole.


KOOSTISOSAD:
TAINAS:
5 tk muna
5 sl suhkur
5 sl jahu
2 sl kakaod, mis on segatud 1 s jahuga
TÄIDIS:
100 g valge šokolaad
100 g toorjuust
200 g vahukoor
2 tl riivitud laimikoor (ei pannud)
100 g kirss
NIISUTAMISEKS:
60 ml vesi
4 tl suhkur
4 tllaimimahl
(ma kasutasin kirsikompoti vedelikku)

VALMISTAMINE:

1. Tainas: vahusta munad suhkruga heledaks tihedaks vahuks. Kergelt vispliga/suure lusikaga segades sõelu hulka jahu. Vala tainas õliga määritud küpsetuspaberiga ahjuplaadile. Küpseta 200°C juures kümmekond minutit kuni koogi pind on helepruun ja servad kuivad. Kummuta biskviit suhkruga üle puistatud küpsetuspaberile. Eemalda biskviidi küljes olev küpsetuspaber ja kata biskviit rätikuga.
2. Sulata veevanni kohal valge šokolaad ja jahuta.
3. Sega juurde toasoe toorjuust.
4. Vahusta vahukoor ja sega kokku ülejäänud täidisega.
5. Niisuta täidis laimi-suhkruveega.
6. Laota täidis ühtlaselt biskviidile, pane peale kirsse ja keera rulli.


Retsept on võetud ajakirjast Oma Maitse.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar