neljapäev, 17. juuni 2010

Sõir

Lihavõtteks proovisin esimest korda teha pashat kui ka sõira. Soovisin kindlasti küüslaugu oma teha, aga kes küüslauku ei armasta saab alati kõõmneid või hoopis maitserohelist kasutada. Tegin värskest küüslaugust, seega maitse jäi väga tugevalt ja pärast ka korralik maik suhu. Selleks, et maitse nõrgeb oleks, tuleks küüslauku enne rõstida.


KOOSTISOSAD:
500g kohupiim
1 l piim
50 g või
2 muna
0,5 tl sool
4 küüslauguküünt

VALMISTAMINE:
1. Kuumuta piim keemiseni ja lisa kohupiim. Kuumuta madalal kuumusel segades kuni eraldub vadak. Seejärel kalla kohupiim sõelale ja lase nõrguda 15minutit.
2. Sulata potis või ja lisa nõrgunud kohupiim. Kuumuta pidevalt segades ja lisa juurde lahtiklopitud munad soolaga. Lisa ka viilutatud küüslauk. Jätkata kuumutamist ja segamist. Mida kauem kuumutada seda rokem juustusemaks saab sõir. Vala mass marliga voodertatud vormi. Lasta jatuda ja panna külmkappi seisma. Peagi saab juba lauale tõsta ja lõigata viiludeks.

Retsept tehtud peale mitmete blogide lugemist sõira tegemisest. Seega ei oskagi kindlale viidata.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar