laupäev, 5. juuni 2010

Pitsakringel

Tahtsin teha stritslit. Tegin natuke sohki, sest kasutasin valmis tainast. Pärmi-lehttaigna oma siis. Väga maitsev oli! Tegin hästi pisikese aint 250g tainast ühe singiga ja siis teise 250g tainast seenega. Singi oma maitses paremini.


KOOSTISOSAD:
TAINAS:
2 dl piima –vee segu
½ tl soola
1 spl suhkrut
25 g pärmi (pool pulka)
400 –500 g nisujahu
75 g võid või margariini
TÄIDIS:
200 g juustu
2 paprikat
2 sibulat (ei pannud, panin hoopis värsket basiilikat)
300 g vorsti või sinki
100 g võid (panin mingi 20-40g vist aga võiks veelgi vähem, hästi rasvane jäi, vb kui ise pärmi tainas teha, siis see 100g normaalne)

VALMISTAMINE:
1. Käesoe vedelik segada pärmiga, lahustada sinna hulka sool ja suhkur. Lisada jahu. Kõige lõpuks lisada rasvaine (võib kasutada ka tavalist toiduõli, kui kodus ei ole võid)
2. Lastakse kerkida kuni tainas on kahekordistunud.
3. Kerkinud tainas rullitakse laiali ning sinna vahele pannakse kõigepealt võid, seejärel pannil kergelt läbi praetud sink (ei praadinud läbi), sibul. Paprika tükeldatakse ning laotatakse samuti ühtlaselt kringli vahele. Kõige peale asetatakse riivitud juust.
4. Rullitakse kokku, tehakse ring ning kas põimitakse kokku või antakse kuju kääridega. Ma tegin stritsli seega vormisin taina ristkülikuks ja lõikasin selle kolmeks ribaks, mis täitsin ja keerasin rulli. Siis ühendasin kõik kolm otsa ja punusin patsi.
5. Enne ahju panemist määritakse pealt munaga, lastakse kerkida ja küpsetatakse 200 kraadi juures kuldpruuniks. Küpsetamine kestab umbes 30 minutit. (Kuna mul oli valmis pärmi-lehttaigen, siis läks aega kuskil 15-20min vaid)

Retsept võetud toidutarest.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar