teisipäev, 16. oktoober 2012

Maasika toorkook

Mahemarketis oli tehtud sellist imelist sööma kutsuvat torti ja tuli isu järgi teha ja oma mehe sünnipäeva lauas pakkuda. Otsisin ja netist kohe leidsingi retsepti. Tegin jälle suure tordi asemel väiksed koogipätsikesed. Hea ampsata ja proovida. Tegemist on tõesti imehea ja kauni koogiga. India pähklid annavad täiesti kohupiima tunde. Magus amps! Maitses kõigile :)


KOOSTISOSAD:
PÕHI:
1/2 tass mandlid
1/2 tass datlid (panin veidi rohkem, sest põhi ei tahtnud kokku jääda)
TÄIDIS:
250 g leotatud india pähkleid (vähemalt 5 tundi, parem terve öö)
2 sidruni mahl
1 tl vanillisuhkrut
1/3 tass mesi
1/3 tass kookosõli
1 tass maasikad

VALMISTAMINE:
1. Purusta blenderis mandilid ja datlid. Vormi segust tordi põhi.
2. Blenderda india pählid, sidruni mahl, vanillisuhkur. Lisa üles sülatatud kookosõli ja mesi. 
3. Tõsta üle poole täidisest põhja peale ja ülejäänule lisa maasikad ja purusta veelkord.
4. Nüüd kata tort ka roosa kihiga ja pane sügavkülma tahenema. Ma hoidsin tavalises külmas, sest sügavkülmas polnud ruumi, aga seisis kenasti.

Retsept on võetud blogist http://mynewroots.blogspot.com/2011/01/raw-cashew-dreamcake.html

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar