teisipäev, 16. oktoober 2012

Peedi ja kitsejuustu pirukas

See pirukas on super maitsev ja minu uus lemmik! Lisaks armas punakas-roosa ja valgete lumetupsudega :) Seda süües ei saa pidama.



KOOSTISOSAD:
PÕHI:
2 dl jahu
100g või
1 tl tüümian
TÄIDIS:
1 tk peet
30 g või
1 tl õli
1 tk punane sibul
1/4 tass balsamiäädikas
2 tl tüümian
1 tl suhkur
150 g kitsejuust
2 tk muna
2 dl vahukoor
0.5 tl muskaatpähkel

VALMISTAMINE:
1. Keeda peet pehmeks, umbes 1 tund. Koori ja riivi.
2. Põhja jaoks näpi või jahu ja tüümiani segus purutaoliseks massiks. Vormi palliks ja hoia külmas 30min. Seejärel kata piruka vorm taignaga. Küpseta 10min 180 kraadi juures.
3. Kuumuta pannil või ja õli ning prae sibula ribad. Maitsesta soolaga. Kui sibul on pehme lisa peet, äädikas, suhkur, tüümian. Kuumuta kuni segu taheneb ja kata sellega pirukavorm ning murenda peale kitsejuustu tükke.
4. Klopi 2 muna ja vahukoor, lisa muskaat ja tüümian. Vala pirukale ja küpseta 35min 180 kraadises ahjus.

Retsept on võetud leheküljelt www.taste.com nimega Beetroot and goat's cheese tart.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar