reede, 5. november 2010

Kohupiima-vaniljestritsel

See on väga maitsev ja oleks pidanud selle juba ammu siia blogisse lisama. Blogijate seas kindlasti väga tuntud stritsel. Soovitan kõigile kohupiimafännidele. Ühe tegin rosinatega. Muidugi tainas jälle poest... :(


KOOSTISOSAD:
TAINAS:
25 g pärm
3 dl piim (35%)
1/2 tk muna
1 dl suhkur
1 tl sool
7-8 dl jahu
100 g või
TÄIDIS:
150 g või (panin 100g)
200 g kohupiimapasta (panin 400g kohupiima)
1/2 dl heledat siirupit või suhkrut (panin suhkrut ja veidike rohkem)
1 pk vaniljekastmepulber (Ekströms, 87 g)
1,5 sl vaniljesuhkur
MÄÄRIMISEKS:
1/2 tk muna
(pärast tuhksuhkruga üle katta)

VALMISTAMINE:
1. Lahusta pärm käesoojas piimas. Löö muna klaasi, sega õrnalt läbi ja vala pool piima-pärmisegusse. Lisa suhkur ja sool. Sõtku vähehaaval juurde jahu. Viimasena lisa sulatatud rasv. Sõtku. Lase rätiku all umbes 30 min kerkida. (Valmistainast, mida kasutasin, oli 500 grammine pärmi-lehttainas.)
2. Täidise jaoks sulata või, lisa sellele kohupiim, siirup, vaniljesuhkur ja kastmepulber.
3. Jaga kerkinud tainas kaheks ning rulli kumbki pool ristkülikukujuliseks plaadiks. Samuti jaga täidis pooleks. Määri täidis ristküliku keskele ülevalt alla. Tee taignaplaadi pikematesse äärtesse sisselõiked ja voldi need kordamööda paremalt ja vasakult üksteise peale keskele. Lase saiadel veerand tundi ahjuplaadil kerkida.
4. Määri saiad varem kõrvalepandud munaga. Küpseta saiu 180-200 kraadi juures umbes 20-30 minutit kuni nad on kuldsed.

Retsept on võetud blogist Maitseelamused.

2 kommentaari:

  1. Tegin ka seda täna ja see tuli tõesti iiiimemaitsev! Kerkis mõnusasti ja tuli ilus välja. :P Panin 600g rosinatega kogupiima, võid vähem ja vanillisuhkrut ei pannudki, taigna tegin oma pärmitaigna retsepti järgi ja kõik kiidavad, aitäh retsepti eest. :)

    Diaana

    VastaKustuta
  2. Väga tore! Kindlasti eriti hea kui ise tehtud tainas. Mul plaan ikka millalgi võtta uuesti käsile pärmitaina tegemine. Peab selgeks õppima :D Aga jah võid tõesti võib veelgi vähem panna, sest just tegin ka seda uuesti ja tuleb ikka päris rasvane. Ma panen ka ühele alati rosinad, aga teise jätan tavalise.

    VastaKustuta