Väga maitsev. Kartuliga põhi teeb toitvamaks. Kui kohe ahjust võetuna lõigata lahti vajub sisu laiali, aga hiljem juba seisab kindlamalt koos.
KOOSTISOSAD:
PÕHI:
150 g keedetud kartulid
150 g või
3 dl nisujahu
0,5 dl küpsetuspulber
2 sl külm vesi
TÄIDIS:
300 g suvikõrvits
1 tk suurem punane sibul (panin tavalist)
3 sl oliiviõli
200 g kodujuust
5 tk päikesekuivatatud tomateid või 2 tk tavalist (kasutasin tavalist)
10 lehte värske basiilik
sool, pipar
KATE:
100 g riivjuust
VALMISTAMINE:
1. Riivi kartulid. (ma lihtsalt purustasin kahvliga) Näpi või, kartulid, jahu ja küpsetuspulber ühtlaseks massiks. Lisa hulka vesi. Suru tainas 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse ja küpsetuspaberiga voodertatud vormi (Mul oli 26 cm, klaasist seega kinnine ja küpsetuspaberit ka ei panud, polnud probleemi piruka kätte saamisega)
2. Tükelda sibul ja suvikõrvits ja kuumuta neid õlis mõni minut. Lisa kodujuust, tükeldatud tomatid ning maitsesta soola ja pipraga. Rebi hulka basiilikulehed. Vala täidis põhjale ja küpseta pirukat 200 kraadi juures 15 minutit. Seejärel puista peale riivjuust ja küpseta veel 15-20 minutit 175 kraadi juures.
Retsept on võetud toidutarest.
kolmapäev, 3. november 2010
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar