pühapäev, 31. oktoober 2010

Värviline aedviljasupp maisiga

Väga maitsev supp. Ilma lihata.


KOOSTISOSAD:
1 tk sibul
1-2 tk küüslauguküün
2 tk sellerivart (polnud)
4 tk porgand
1 tk tomat
1 sl sulavõi
1 L aedviljapuljong
150 g värskeid või sügavkülmutatud herned
150 g konservmais
sool, valge pipar (kasutasin musta, soola pole küll vaja kui puljongit kasutada)
1 kimbuke peterselli
mõni aed-liivatee oksake (polnud)
100 g hapukoor

VALMISTAMINE:
1. Koori ja haki sibul ja küüslauk. Pese ja puhasta seller, koori porgandid. Lõika õhukesteks viiludeks. Tükelda tomat.
2. Kuumuta või, hauta sibul ja küüslauk võis klaasjaks. Lisa porgand, seller, tomat ja aedviljapuljong. Keeda suppi kaane all kümmekond minutit.
3. Sega juurde mais ja herned. Maitsesta (soola) ja pipraga. Keeda kaane all veel kümmekond minutit, kuni aedvili on parajalt pehme.
4. Pese ürdid ja raputa kuivaks. Haki ainult peterselilehed ja seda koos aed-liivatee lehekestega supi sisse.
5. Lisa hapukoor supi sisse viimasena. Muidu muutub see helbeliseks.

Retsept on võetud väljaandest Lihtsalt ja maitsvalt.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar