laupäev, 30. oktoober 2010

Musta ploomi ja toorjuustu kook

Sellest koogist sain vaid poolkuu. Retspetis polnud märgitud, millisele vormile see mõeldud oli. Tean, et enamasti on retseptid väikestele vormidele 24 või veel väiksem (mina ei tea kes siis nii väikseid kooke teeb, sealt ei saa ju midagi :) ). Mul aga on suured 26 ja 28 cm vormid. Mõtlesin, et 2 kihti ikka peaksin saama kätte oma 26-ga, aga näed, tuli kook hoopis pooleks lõigata. Muidu väga hea ja lihtne teha. Kindlasti teen veel, aga siis juba suurema taigna kogusega.


KOOSTISOSAD:
130 g või
3 tk muna
100 g nisujahu
1 tl küpsetuspulber
50 g fariinsuhkur (panin muscavo)
50 g suhkur (mõlemaid suhkruid vähendatud, sest täidis on niigi väga magus)
TÄIDIS:
250 g toorjuust
200 g kondenspiim
200 g kuivatatud must ploom
100 g metspähkel (kasutasin mandleid)

VALMISTAMINE:
1. Vahusta suhkur ja munas. Lisa küpsetuspulbriga segautd jahu ja seejärel sulatatud või. Pane tainas lahtikäivasse koogivormi ja küpseta 180 kraadises ahjus umbes 25 minutit. Lase jahtuda ja seejärel lõika kolmeks kihiks.
2. Sega vispeldades kondenspiim ja toorjuust.
3. Määri segu kihtidele ja puista üle hakitud mustade ploomidega. Pealmisele kihile pane ploomide asemel hakitud pähklid.
Lase külmkapis seista väemalt 2 tundi.

Retsept on võetud toidutarest.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar