esmaspäev, 25. oktoober 2010

Õunakringel

Väga maitsev ja jällegi lihtne teha kui tainas poest osta. (Ma kahjuks veel ei julge taas pärmitaignaga katsetada... vastlakuklid ei õnnestunud eriti) Kindlasti mu lemmik struudel!


KOOSTISOSAD:
700 g pärmitainas
PURUKATE:
2,5 dl jahu
1 dl fariinisuhkur (kasutasin demerara oma)
1 tl kaneel
0,5 tl sool
100g hakitud metsapähkel
100 g või
TÄIDIS:
5 suuremat hapukat õuna
50 g või
1,5 dl fariinisuhkur (taas demerara)
1 tl kaneel
MÄÄRIMISEKS:
1 tk muna

VALMISTAMINE:
1. Koori õunad ja tükelda. Sulata kastrulis või, lisa suhkur, kaneel ja õunatükid. Hauta 5 minutit. Tõsta segu tulelt ja lase jahtuda.
2. Puru tegemiseks sega omavahel jahu, suhkur, kaneel, sool ja pähklid. Lisa külm või ja näpi ühtlaselt tükiliseks.
3. Rulli jahusel laual tainast ja jaga see kaheks pikaks ribaks. Tõusta õunasegu mõlemale tainaribale ja kata kolmandiku purukogusega. Kinnita ribad kinni vortstikesteks. Põimi ribad kokku ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. pintselda munaga üle ja puista peale ülejäänud puru. Küpseta 200-kraadises ahjus 25-30 minutit. Enne serveerimist lase natuke jahtuda.

Retsept on võetud raamatust 100 kooki 3.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar