esmaspäev, 11. oktoober 2010

Õuna-suvikõrvitsakook laimiga

See kook sai mu kindlaks lemmikuks. Laimi hapusus teeb selle koogi nii heaks. Samas on ta ka magus kook, aga väikse hapuka maiguga. Üllatavalt hea. Panin vaid pool laimimahla kartes, et äkki muidu saab liiga hapu. Samuti kasutasin ka täistera jahu, mis andis mõnusa teralisuse juurde.


KOOSTISOSAD:
125 g sulatatud või
1,5 dl suhkur
2 tk muna
3 tl vanillisuhkur
2,5 dl jahu (1 dl sellest kasutasin mahedat täistera nisujahu)
1 tl küpsetuspulber
1/3 tl sool
2 sl piim
1 suur hapu iivitud õun
õunaga samas koguses suvikõrvitsat (mul oli rohkem)
1/2 dl rosinad
1 laimi riivitud koor ja mahl (kasutasin pool)
1 tl kaneel
2 sl Demerara suhkur

VALMISTAMINE:
1. Määri u 20 cm lahtikäiv koogivorm võiga. Sega jahu, küpsetuspulber, sool ja vanillisuhkur.
2. Vahusta võid ja suhkrut seni, kuni suhkruterasid enam tunda pole. Lisa ükshaaval munad, pärast mõlemat muna klopi mass jälle kohevaks. Sega hulka pool jahukogusest ja piim. Lisa juurde ülejäänud jahu ja sega ühtlaseks. Vala ettevalmistatud vormi.
3. Nüüd puista peale omavahel segatud riivitud õun, suvikõrvits, rosinad, laimikoor ja -mahl. Tõmba lusikaga paar korda läbi vormis oleva taina ja puista peale kaneeli-suhkrusegu. Küpseta 200 kraadi juures u 40 minutit.

Retsept on võetud ajakirjast Toit&Trend.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar