esmaspäev, 25. oktoober 2010

Hapukoore-banaanikook

Väga lihtne ja kiirelt valmiv kook ning väga maitsev. Teine kord vaid immutaksin natukene põhjasid, sest jäi veidike kuivaks.


KOOSTISOSAD:
PÕHI:
2 tk muna
2 dl suhkur
2 dl hapukoor
3 dl jahu
1 tl küpsetuspulber
2 tl kakao
TÄIDIS:
6 dl hapukoor
3 tk banaan
KAUNISTAMISEKS:
1 dl hapukoor
1 sl suhkur
kakao

VALMISTAMINE:
1. Põhja valmistamiseks vahusta munad suhkruga. Lisa hapukoor ja eelnevalt omavahel segatud jahu, kakao ja küpsetuspulber. Sega ühtlaseks tainaks ja vala küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 200 kraadises ahjus 10 minutit. Lase vamis põhjal jahtuda ja lõika kolmeks võrdseks tükiks.
2. Tõsta esimene tükk serveerimisalusele ja kata 2 dl hapukoorega.
3. Koori ja viiluta banaanid. Laota pool banaanikogusest hapukoorele.
4. Tõsta peale teine tükk ja kata taas 2 dl hapukoorega ja ülejäänud banaanidega.
5. Tõsta peale viimane tükk ja kata ülejäänud hapukoorega. Lase koogil seista külmas kuni järgmise päevani. Enne serveerimist kata suhkruga maitsestatud hapukoorega ning sõelu peale kakaod. (Mina enam uut hapukoore kiti peale ei pannud. Puistasin lihtsalt suhkrut peale ja kakaod.)

Retsept on võetud raamatust 100 kooki 3.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar