pühapäev, 10. oktoober 2010

Kõrvitsa-šokolaadikook

Mul on alati olnud soov teha kõrvitsast kooki. See sügis siis sai see soov teostatud. Kook sobiks suurepäraselt jõuludeks, kui veel põhi vahetada piparkookide vastu. Kate on mõnusalt pudingune. Tegin ka veel teise kõrvitsa-šokolaadikoogi jahuga, aga see kahjuks väga ei õnnestunud.


KOOSTISOSAD:
150-200 g šokolaadiküpsised
2 sl suhkur (ei lisanud)
50 g sulatatud või
100g tume sulatatud šokolaad
4 dl kõrvitsapüree
1 tk muna
1,5 dl vahukoor
3/4 dl pruun suhkur
1/2 dl (vahtra)siirup või mesi
1/4 tl sool
1-2 sl kakao
1/4 tl kaneel
näpuotsatäis ingverit (kahjuks polnud) ja muskaati

VALMISTAMINE:
1. Purusta küpsised (suhkruga) ja lisa sulavõi. Suru tainas lahtikäiva u 24cm läbimööduga koogivormi. Küpseta 180-kraadises ahjus u 10-12 minutit.
2. Määri sulašokolaad küpse koogipõhja peale ühtlaselt laiali. Lase šokolaadil tahkuda.
3. Määri vormi servad võiga (unustasin)
4. Kõrvitsapüree jaoks küpseta tükeldatud kõrvits 180 kraadi juures seni, kuni see on pehme, püreesta. (Ahjus läks väga kaua aega teise retsepti puhul keetsin kõrvitsa pehmeks ja läks palju kiiremalt.)
5. Klopi kokku kõrvits, muna, vahukoor, siirup või mesi, maitseained ja sool.
6. Võta umbes 1/3 täidisest ja sega hulka 1-2 sl sõelutud kakaod. Vala hele täidis tahkunud šokolaadikihile ja tõsta lusikaga suvalistele kohtadele tume täidis. tõmba lusikavarre otsaga tumedast täidisest spiraaljad mustrid. Küpseta 40-45 minutit. Jahuta täielikult. Aita noaga koogi servad vormi küljest lahti ja serveeri vahukooretupsuga. (Ma ei jaksanud täielikku jahtumist oodata ja vahukoort serveerides ka ei lisanud.

Retsept on võetud ajakirjast Toit&Trend.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar