reede, 24. september 2010

Suvikõrvitsalasanje

Midagi head taimetoitlastele. Väga maitsev ja ka hästi toitev ahjuvorm. Jällegi ei olnud poes parmesani juustu... tund aega vist uurisin seda juustuletti. Kasutasin siis hoopis Saaremaa suurepärast kadaka juustu. See andis imehea maigu juurde. Ilmselt teinegi kord jääksin selle valiku juurde.


KOOSTISOSAD:
2 sl oliivõli
2 tk suuremat suvikõrvitsat (umbes 750 g)
2 tk hakitud küüslauguküünt
0,5 tl kuivatatud tšillihelbeid
250 g ricotta kohupiima
peotäis hakitud värsket basiilikut
3 spl riivitud Parmesani või Valio Forte juustu
või 1 viil Saaremaa kadaka juustu(+ veel veidi peale raputamiseks; peale panin ma tavalist Saaremaa juustu)
400 g purustatud tomatid
6 lasanjeplaati
soola ja musta pipart


VALMISTAMINE:
1. Kuumuta suurel pannil õli. Lisa jämedalt riivitud suvikõrvits, hakitud küüslauk ja tšillihelbed (lõikasin viiludeks 1 kuivatatud tšilli), maitsesta soolaga. Prae aeg-ajalt segades keskmisel kuumusel, kuni suvikõrvits pehmeneb. Võta pann tulelt, sega suvikõrvits ricotta kohupiimaga, sega juurde hakitud basiilik ja riivitud juust, maitsesta soola-pipraga.

2. Võta väiksem ahjuvorm (umbes 25x35 cm) ning laota vormi põhja kolmandik suvikõrvitsasegust. Sellele määri veerand tomatikastmest ning kolm lasanjeplaati. Korda. Pealmise lasanjeplaadikihi peale laota ülejäänud suvikõrvitsasegu ning alles jäänud (ehk siis pool) tomatikastmest.
Riivi peale veel juustu.
3.Küpseta 200-kraadises ahjus 20-25 minutit, kuni roog on läbi küpsenud ja kohati “mulksub”. Lase enne serveerimist veidi jahtuda - siis on lasanjet kergem portsjoniteks lõigata.


Retsept on võetud delfi naistekast.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar