neljapäev, 9. september 2010

Kohupiima-õuna plaadipirukas

Augustis tegin sellise lihtsa õunakoogi. Põhja lisasin ka täisterajahu ning see tegi seda kooki erilisemaks. Põhi kerkis kenasti. Kohupiima oleks ikka pidanud panema terve kilo, sest pealmine kiht jäi õhukeseks.


KOOSTISOSAD:

TAINAS:
10 dl jahu (4dl sellest panin täistera nisujahu)
3.5 dl suhkur
3 tl küpsetuspulber
2 tl küpsetuspulber
3 tl vanillisuhkur
200 g või
2 tk muna
2.5 dl kefiir või hapupiim
KATE:
6 tk hapu õun
1 sl kaneel (jahvatatud)
750 g kohupiim
2 dl suhkur
2 sl sidrunimahl
3 tk muna

VALMISTAMINE:
1.
Sega kuivad komponendid omavahel kokku, lisa toasoe või ja näpi või haki purutaoliseks taignaks.
2.
Pane ahi sooja 200°-le.
3.
Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga nii, et kaetud on ka plaadi servad.
4.
Sega taigna hulka lahtikopitud muna ja kefiir, sega ühtlaseks taignaks ning kalla see ahjuplaadile.
5.
Klopi munad suhkruga lahti, lisa (soovi korral läbi sõela surutud) kohupiim ja sidrunimahl.
6.
Kui segu näib paks, lisa veidi piima või rõõska koort.
7.
Puhasta õunad ja lõika õhukesteks sektoriteks, lao need ühtlase kihina taigna peale, raputa üle kaneeliga.
8.
Kalla kohupiimasegu õunte peale.

9. Küpseta eelkuumutatud ahju keskosa 30...35 minutit.


Retsept on võetud toidutarest. (Veidi muudetud)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar