kolmapäev, 22. september 2010

Baklažaanirullid

Maitsev roog, vaid pealt läks veidi koledaks. Ilmselt peaks fooliumi või kaane all küpsetama.


KOOSTISOSAD:
u 1 kg baklažaan
400 g hakkliha
1 sl õli
1 tk sibul
1 tk küüslaugküüs
1 purk (400g) purustatud tomatid
sool, must pipar
1 tk punane tšilli
1,5 tl kuivatatud pune
150 g feta juust
KASTE:
4 dl 10% rõõsk koor
1 purk purustatud tomatid
100 g feta juust

VALMISTAMINE:
1. Lõika baklažaanid pikuti hukesteks viiludeks. (Mida õhem, seda kergem rullida, mul mõned tulidki liiga paksud ja kippusid lahti rulluma.) Laota viilud majapidamispaberile, raputa peale soola ja lase seista.
2. Pruunista hakkliha õlis. Lisa hakitud sibul ja küüslauk. Vala juurde tomatikonserv, maitsest soola, pipra, pune ja hakitud tšilliga. Tõsta pann tulelt ja lisa murendatud feta.
3. Kuivata baklažaaniviilud majapidamispaberiga ning tõsta igale viilule lusikaga täidist. Keera rulli ja aseta määritud ahjuvormi, lõikepool allpool.
4. Kastmeks sega rõõsk koor, purustatud tomatid ja murendatud feta. Vala rullidele.
5. Küpseta 225-kraadises ahjus 25 minutit.

Retsept on võetud raamatust Kodukirja parimad palad 2007.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar