neljapäev, 23. september 2010

Tuline seakarbonaad (Tai köök)

See on tõesti väga vürtsika kastmega roog. Väga maitsev. Kahjuks polnud poes ingverit ja see jäi panemata. Kõrvale tegin kartulipudru ja väheke värsket oliiviõliga. Toitu tuleks hakata varem tegema, sest liha vajab paar tundi maitsestumist.


KOOSTISOSAD:
2 cm värske ingver
2 tk küüslauguküüs
1 tk punane tšillipiprakaun
3 sl tomatipasta
1 sl mahe Dijoni sinep
5 sl sojakaste
3 sl vaarika- või veiniäädikas (ei pannud)
4 seakarbonaadi lõik
3 sl maapähkli- või päevalilleõli (kasutasin tavalist õli)
KASTE:
150 ml suhkruta õunamahl (pressisin ühest õunast värskelt mahla)

VALMISTAMINE:
1. Koori ingver, haki ja suru läbi pressi. Lõika tšillikaun pooleks ja eemalda seemned. Pese kaunapooled, tupsuta kuivaks ja haki peeneks.
2. Sega kokku ingver, küüslauk, tšilli, tomatipasta, sinep, sojakaste ja vaarika- või veiniäädikas.
3. Tupsuta karbonaaditükid kuivaks ja määri neid mõlemalt poolt vürtsipastaga. Seejärel lao lihatükid üksteise peale ja lase neil külmkapis kaane all paar tundi maitsestuda.
4. Võta karbonaadilõigud külmkapist ja kaabi vürtsipasta noaga maha. Kuumuta suurel pannil õli. Prae karbonaade keskmisel kuumusel kummaltki poolt 6-8 minutit. Liha on küps, kui tikuga torkamisel väljub sellest ainult selget mahla.
5. Kastme tegemiseks keeda praesete õunamahlaga lahti. Sega juurde lihalt mahakaabitud vürtsipasta ja lase korraks keema tõusta.

Retsept on võetud väljaandest Lihtsalt ja maitsvalt.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar