neljapäev, 2. september 2010

Hakkliha-porgandi vormiroog

See oli nii hea toit. Hästi lihtne ja tavaline, aga koos küüslaugukastmega oli see mulle suur nauding. Sai suureks lemmikuks. Muidu ilma kastmeta see vorm polnud suurem asi, aga nõnda koos kurgi ka kastmega, super!


KOOSTISOSAD:
3,5 dl riis
700 g hakkliha
1 suurem hakitud sibul
4 dl piim
3 tk muna
500 g riivitud porgand
1/2 - 1 tl hakklihamaitseainet, sool, pipar, muskaat
1/3 tl karripulbrit

VALMISTAMINE:
1. Prae hakkliha ja sibul õlis, kuni liha pruunistuma hakkab. Maitsesta segu ja jäta ootele.
2. Samuti prae porgand õlis pehmeks.
3. Keeda riis, jättes see poolpehmeks.
4. Sega hakkliha, praeporgand ja poolpehme riis omavahel ning maitsesta segu.
5. Määri küpsetusvorm võiga ning tõsta segu vormi.
6. Klopi munad ja piim ühtlaseks, maitsesta soolaga ja lisa vormi.
7. Küpseta 180-kraadises ahjus 35-40minutit.
8. Serveeri hapukoore-majoneesi-küüslaugukastmega.

Retsept on võetud ajakirjast Toit&Trend

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar