kolmapäev, 27. oktoober 2010

Porgandi-ananassikeeks

Mahlane ja mõnusalt porgandine keeks.


KOOSTISOSAD:
2 dl jahu
1,5 dl täisterajahu
1 dl kookoshelbed
1 tl küpsetuspulber
0,5 tl sool
2 tl kaneel
2 dl päevalilleõli
1,5 dl fariinsuhkur (kasutasin muscavo suhkrut)
2 tk muna
2 keskmist porgandit
1 väike purk purustatud ananasse (purustasin ise kettaid)

VALMISTAMINE:
1. Sega jahu, täisterajahu, kookoshelbed, küpsetuspulber, kaneel ja sool.
2. Sega teises kausis õli, suhkur, munad, peeneks riivitud porgandid ja ananass.
3. Vala vedel segu kuivainete juurde ning sega kergelt läbi. Tõsta tainas võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud keeksivormi . Küpseta 180 kraadises ahjus 45 minutit. Lase keeksil veidi vormis jahtuda ja kummuta siis välja.

Retsept on võetud raamatust Kelmikad keeksid.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar