neljapäev, 4. november 2010

Kondenspiimast jäätis mustikapüreega

See oli esimene koduse jäätise katsetus. Kondenspiimaga on hea lihtne teha, sest ei tule jäätist vahepeal segada külmumise ajal. Jäätis on aga see eest väga magus ja rammus. Mustika hapukas püree tasakaalustab maitset. Väga mõnus! Tulebki kohe isu taas mõnda jäätist katsetada.


KOOSTISOSAD:
200 g mustikad
0,5 dl vesi
50 g suhkur
6 dl rõõsk koor (35%)
1 purk kondenspiim

VALMITSAMINE:
1. Keeda marju vees umbes 5 minutit. Lisa suhkur ja kuumuta keemiseni. Keeda kuni segu pakseneb (u. 5 min.), eemaldades vahtu. Lase väheke jahtuda ja püreesta marjad. Jahuta toatemberatuurini.
2. Vahusta vahukoor ja lisa kondenspiim, jätkates vahustamist kuni kõik seguneb. Kalla segu nõusse, milles jäätist klmutad ja nirista hulka mustikapüree. Sega segu nõnda, et püreed kõikjale jaguks. Pane sügavkülma 5-6 tunniks. (Mul see püree segunes valge osaga ja vajus rohkem põhja. Seega põhi oli hapukam ja ülevalt magusam)

Retsept on tehtud Kokkama Ragnega blogist Kodu-tehtud mustsõstra-vaarikajäätise retsepti alusel.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar