neljapäev, 13. mai 2010

Ahju latikas

Peale hea kohupiima saan ka osta värskelt püütud kalu kohe kodu juurest. Enne kui elasin veel Tallinnas, siis oli kala minu jaoks üpris võõras ja polnudki midagi temaga katsetanud. Nüüd aga kasutan võimalust kuniks jälle linna naasen. Ükspäev tegingi latikast ühe väga maitsva roa. Latikas on küll väga luine kala, aga maitsev ja rasvane.

KOOSTISAINED:
1-2 kg latikas
6 tk väiksemat kartulit
2 tk tomat (ma ei pannud)
või
majonees ja hapukoor
sidrunimaitseaine
kalamaitseainet ja tilli ei olnud võtta.

VALMISTAMINE:

1. Puhasta latikas, nii soomustest kui ka sisikonnast. Määri soolaga seest ja väljast ning jäta paariks tunniks seisma.
2. Seejärel lõika latikas seljapealt lahti kuni selgrooni. (ma unustasin seda teha) Lisa kala sisse ja peale sidrunipipar ja kalamaitseaine.
3. Aseta kala vaagnasse mis on fooliumiga kaetud. Pane kalale peale võid (ka sisse), natuke tilli, mahuta kuhugi serva ka kartulid ja tomatisektorid.
4. Nüüd vala see kala üle majoneesi ja hapukoorega ning mässi ilusti fooliumisse kogu see kupatus. (Mina lihtsalt katsin ahjuvormi fooliumiga)
Küpseta 225 kraadi juures olenevalt kala suurusest 1h-1,5h

Retsept võetud kalateebhead.ee.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar