neljapäev, 5. mai 2011

Karamelli ja seesami banaanid

Väga maitsev magustoit. Kahjuks banaanid jäid mul päris kehva välimusega. Pole kunagi õnnestunud neid teha kaunilt.


KOOSTISOSAD: (Need kogused olid mõeldud 8-le, ise tegin poole väiksema koguse ja söime kahepeale ära)
6 tk suur kooritud ja viilutatud banaan
8 tl muscovado suhkur
2 tl või
2 dl vahukoor
2 tl rõstitud seesamiseemned
SERVEERIMISEKS:
vaniljejäätis

VALMISTAMINE:
1. Puista banaanidele 2 tl suhkrut. Keskmisel kuumusel grilli ahjus kuni nad on kleepuvad ja on näha küpsuse märke. Hoia ahjus soojas.
2. Kastmeks pane ülejäänud suhkur, või, vahukoor kastmepanni. Sega tasasel tulel, kuni suhkur on sulanud. Lisa seesamiseemned.
3. Serveerides pane mõned banaaniviilud kaussi ja kasta üle kastmega. Kõige peale lisa jäätis.

Retsept on võetud BBC GoodFood kodulehelt nime alt Toffee & sesame bananas.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar