reede, 27. juuli 2012

Täiuslik virsikukook

Katsetasin esmakordselt toorkoogiga. Kogu valmistamine oli väga lihtne, kiire ja põnev. Virsikukreem oli imeline. Tegin terve koogi asemel väikesed pätsikesed, sest see läks õe koolilõpetamise ja ülikooliastumise peolauale. Põhja tegin liiga paksu, aga muidu oli maitsev!


KOOSTISOSAD:
PÕHI:
2 tassi mandleid, leotamata
1 tass  kanepiseemeid, leotamata (panin linaseemneid)
1 tass rosinaid
1 küps banaan
1 tl vanilliekstrakt
1/5 tl sool
KREEM:
2 küpset virsikut, tükeldatud
2-3 sl agar-agarit (looduslik paksendusaine) ei olnud seda
2 sl mett
1 tl vanilliekstrakt

VALMISTAMINE:
1. Purusta kõik põhja koostisained blenderis, kuni segu on ühtlane. Vormi soovitud kujuga koogipõhi.
2. Blenderda teised koostisained kannmikseris vähemalt 3 min või kuni segu on ühtlane. 
3. Kanna kreem koogipõhjale ja aja ühtlaselt laiali. Kaunistada võib jasmiiniõite, maasikate ja värske mündiga.

Retsept on võetud raamatust Toortoit - värske ja tervislik.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar