teisipäev, 5. november 2013

Mandli-beseerull vaarikatega

Teine mega nämmu täis tabamus eelmine nädal oli see rull. Oleks ma varem teadnud, et nii jumalik maius on olemas...
Panin poolele rullile mustsõstrad, sest millegi pärast on mul vaarikate suhtes tekkinud mingi probleem, paneb kõhu hirmsalt valutama, piisab 1 marjast. Lapsena ikka mugisin mõnuga ja ei mingit mure. Kahju, vaarikad on ju nii imelised marjad ning oi kui palju hääd neist teha saab.


KOOSTISOSAD:
BESEEKIHT:
6 tk toasoe munavalge
0,5 tl sool
200 g suhkur
1 tl maisitärklis (panin kartuli oma)
30 g mandlilaaste (neid viskasin ka suvalt)
KREEM:
2 dl vahukoor
3 sl suhkur
200 g torukohupiim
200 g vaarikaid (pooled panin siis mustsõstrad)

VALMISTAMINE:
1. Vahusta toasoojad munavalged noaotsatäie soolaga pehmeks vahuks, siis lisa suhkur ning vahusta, kuni saad läikiva tihke vahu. Puista munavahule peale maisitärklis ning vahusta veel minut-kaks. 
2. Määri saadud munavalgevaht küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning puista peale mandlilaastud. Küpseta 160-kraadises ahjus umbes 20 minutit, kuni besee on pealt kergelt kuldne ja tundub "kuiv". Võta ahjust välja, kata pealt teise küpsetuspaberiga ning lase jahtuda.
3. Vahusta vahukoor vähese suhkruga pehmeks vahuks, siis sega juurde kohupiimakreem. 

4. Keera besee ettevaatlikult ringi, nii et see jääks puhta küpsetuspaberi peale. Nüüd eemalda õrnalt see küpsetuspaber, millega beseekiht ahjus oli.
5. Kata besee kohupiimakreemiga ning puista peale hulgaliselt vaarikaid/mustsõstraid. Keera beseeplaat pikemast servast rulli. Libista serveerimisalusele, liitekoht allpool. 


Retsept on võetud nami-nami portaalist:  http://www.nami-nami.ee/Recipe/View/9418/Mandli-beseerull-vaarikatega

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar