teisipäev, 18. mai 2010

Baklažaani-suvikõrvitsapirukas kodujuustu-juustukattega

See pirukas oli väga hea. Põhi on väga mõnus ja soovitaks seda kasutada ka teiste pirukate puhul. Kindlasti mu üks lemmikuid. Täidises unustasin lisada muna ja soola ning seepärast süües täidis veidi pudenes laiali, aga see ei häirinud. Magedaks pirukas ei jäänud.

KOOSTISOSAD:
MURETAIGEN:
100 g või
2 dl jahu
1 tl küpsetuspulber
0.5 tl sool
1 tl vesi
TÄIDIS:
1 tk suvikõrvits
1 tk baklažaan
1 tl sool (unustasin)
1 tk muna (unustasin)
1 tk sibul
KATE:
1 karp kodujuust
100 g riivjuust
1 dl hapukoor
1 tk muna
veidi soola

VALMISTAMINE:

1.Või vahustada köögikombainis soolaga, lisada küpsetuspulbriga segatud jahu ja vesi. Taigen jääb üsna kuiv purutaoline, kuid küpseb kenasti pruuniks ja ei pudise hiljem laiali (Sille kommentaar), see laotada küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi põhja, vajutada käega ühtlaseks, eelküpsetada 10 min 200-kraadise eelkuumutatud ahju keskmises vahes.
2. Suvikõrvits ja baklažaan lõigata väikesteks kuubikuteks, sibul hakkida.
3. Suvikõrvitsat, baklažaani ja sibulat kuumutada õlisel pannil mõni minut. Köögiviljad segada soola ja toore munaga, tõsta eelküpsetatud põhjale.
4.
Kõik koostisained segada omavahel, sellega katta täidis.
5. Küpsetada 200-kraadise ahju keskmises vahes 30-40 minutit

Retsept on võetud Sille toidublogist.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar