esmaspäev, 24. mai 2010

Kana-kartulivorm nõgesekastmega

Praegu on just õige aeg nõgeseid kasutada oma toidus. Kõrvenõgese lehed on väga C-vitamiini rohked, samuti on neis rauda ja palju muudki. Selles toidus originaalis oli kasutusel spinat, aga spinatit võibki igal pool välja vahetada nõgese vastu. Toit oli väga väga hea.


KOOSTISOSAD:

600 g kanafilee
200 g porrulauk või sibul
200
g šampinjonid
1
kg kartul
4
dl rõõsk koor 10%
200
g spinat (külmutatud) (värskelt korjatud nõges)
100
g või värske spinat
50
g või
50 g riivjuust
sool, pipar
pisut õli
kanapuljongikuubik

VALMISTAMINE:

1.Kuumuta kastmepotis või ning lisa (sulatatud) spinat. (kõrvenõgeste puhul enne kupata nad) Lisa ka viilutatud seened ja sibul. Prae läbi ning maitsesta soola ja pipraga. Lisa rõõskkoor, kuumuta keemiseni ja maitsesta kanapuljongikuubikuga.
2. Koori kartulid, lõika õhukesteks viiludeks. Puhasta kanafilee vajadusel kelmetest ning lõika lapiti õhemaks. Prae kuumal pannil vähese õliga.
3. Lao kartuliviilud, kana ning kaste kihiti vähese õliga määritud ahjuvormi. Küpseta 180-200°C juures kuni kartuli küpsemiseni. Raputa üle maitserohelisega ja/või riivjuustuga.

Retsept võetud toidutarest, kus selle nimeks on Kana-kartulivorm spinatikastmega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar