neljapäev, 13. mai 2010

Datlikook

Enamasti ma ei tee ühte toitu rohkem kui 1 korra. Alati tahaks ju midagi uut proovida. Datlikook on aga erand, sest see on elukaaslase lemmik. See valmib lihtsalt ja kiirelt ning on väga magus suutäis.

KOOSTISAINED:
200g või (panen tavaliselt veidi vähem)
2tk muna
2dl suhkur
2dl jahu
2tl küpsetuspulber
250g kividest puhastatud datlid

VALMISTAMINE:

1. Datlid keeta väheses vees koos suhkruga pehmeks, suruda puulusikaga ühtlaseks massiks.
2. Saadud keedisele lisada sulatatud või, lahtiklopitud munad ja küpsetuspulbriga segatud jahu.
3. Taigen tõsta hoolikalt määritud vormi ja küpsetada nõrgas kuumuses umbes 45 minutit.
4. Koogi küpsust kontrollida kuiva puutikuga.
5. Jahtunud kook lüüa vormist välja ja puisata üle tuhksuhkruga. (Olen kaunistanud ka mandlitega nagu pildil näha)

Retsept võetud toidutarest.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar