neljapäev, 13. mai 2010

Jogurtitort puuviljadega

Mulle maitsevad väga mahedad ja kerged jogurtitordid. Kahjuks pole aga neid palju teinud, sest elukaaslane armastab just väga magusaid kooke ja küpsetan ma ikka tema rõõmuks :) See tort aga oli mu jaoks väga põnev ja kõik jäid sellega väga rahule. Jälle üks neist, mida teeksin korduvalt.
KOOSTISAINED:
TAINAS:
2 tk muna
80g suhkur
2 sl soe vesi
100g jahu
100g jahvatatud metsapähkleid
(siin kohal ütlen, et tegemist on 26cm läbimöötu vormiga. Nõnda ka eelmiste puhul. Nüüd hiljuti sain ka 28cm vormi ja kasutan ka seda.)
TÄIDIS:
9 lehte või 4 tl želatiini
1 klaas kompotikirsse (kaal nõrgunult 340g)
1 purk aprikoosikompotti (kaal nõrgunult 340g)
600g jogurt
100g mesi
2 sl sidrunimahl
poole sidruni riivitud koor
200g rõõsk koor

VALMISTAMINE:
1. Aseta lahtikäiva koogivormi põhja küpsetuspaber.
2. Eralda munavalged kollasest. Vausta munavalged 20g suhkruga kõvaks vahuks. Vahusta munakollased ülejäänud suhkruga ja veega eledaks kreemjaks vahuks.
3. Sega jahu pähklitega. Lisa munavalge ja jahusegu munakollasele, sega ettevaatlikult läbi. Vala vormi ja küpseta 15min 180 kraadises ahjus.
4. Pane želatiin ligunema.
5. Lase puuviljadel nõrguda ja aseta vedelik kõrvale.
6. Sega jogurt 80g mee, sidrunimahla ja -koorega.
7. Sulata želatiin ja sega jogurti hulka. Vahusta koor kõvaks vahuks ja sega ka jogurti hulka.
8. Sega 50ml aprikoosimahla ülejäänud meega, kuumuta. Pritsi koogipõhjale. Vala 1/3 jogurtist koogipõjale ja säti väljapoole aprikoosid, sissepoole kirsid. Pane mõned puuviljad kõrvale. Kata ülejäänud kreemiga ja aseta 3 tunniks külma. Kaunista aprikooside ja kirssidega.

Retsept võetud väljaandest Lihtsalt ja maitsvalt.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar