teisipäev, 25. mai 2010

Kana-juustukeeks

See keeks on väga maitsev! Hea teha kaasa, minnes õue istuma perega või sõpradega või üksi, sest see on päis toitev.
KOOSTISOSAD:

300 g kanafilee
30 g või
paprika (jahvatatud) (ei pannud)
4
tk muna
1 dl piim
150 g jahu
1.5 tl küpsetuspulber
100 g kodujuust
100 +25 g juust (tugevamaitseline, näiteks Pikantne) (panin tavalist)
15 lehte basiilik (värske) (kahjuks polnud)
1.5 dl päevalilleõli (panin tavalist rapsi oma ja veidi vähem)
sool
must pipar
tšilli (valikuline) (ei pannud)

VALMISTAMINE:

1. Lõika kanafilee pikkadeks ribadeks või kuubikuteks, veereta paprikapulbris (seda ma ei teinud) ja kuumuta kergelt kuumas võis. Maitsesta soola ja pipraga. Tõsta jahtuma.
2. Kuumuta ahi 180 kraadini. Vooderda ristkülikukujuline 25 cm (mul on 28cm) keeksivorm küpsetuspaberiga.
3. Riivi juust, lõika basiilik ribadeks.
4. Sega omavahel küpsetuspulber ja jahu. Klopi munad, õli ning piim ühtlaseks ning maitsesta soola ja pipraga. Lisa järk-järgult jahu, suurem osa riivjuustust, kodujuust ja basiilik ning sega ühtlaseks tainaks.
5. Vala tainas kanaribadega vaheldumisi keeksivormi ja küpseta ahjus 45 minutit. Veerand tundi enne valmimist puista üle riivjuustuga, pruunistumiseks tõsta küpsetamistemperatuur 210 kraadini. Proovi küpsust noateraga – kui tera jääb tainast puhtaks, on keeks valmis.
6. Serveeri veidi jahtunult või jahedalt värske lehtsalati ja kirsstomatitega.

Retsept on võetud toidutarest.

1 kommentaar: