reede, 28. mai 2010

Porgandi-pähklitort

Kirjutan siis seekord jälle milleski magusast. Seda kooki ma piilusin tükk aega, sooviga proovida seda teha. Tundus põnev ja maitsev ja nii ka oli. Mida kauem lasta sellel tordil külmas seista seda paremaks ta läheb.


KOOSTISOSAD:

PÕHI
2.5 dl suhkur
4.5 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulber
0.5 tl söögisooda
2 tl kaneel (jahvatatud)
0.5 tl sool
3.5 dl õli (nii palju õli ma sinna kindlasti ei pannud, alati panen vähem, aga täpselt enam ei mäleta)
3 tk muna
5 dl porgand (riivitud)
1.5 -2 dl kreeka pähklid (purustatud) (panin osaliselt ka metsapähkleid)
KREEM
200 g maitsestamata toorjuust
2.5 dl tuhksuhkur
2 sl apelsinimahl
KAUNISTUSEKS
50 g valge šokolaad (riivitud)

VALMISTAMINE:

1.Sega omavahel kuivad ained. Klopi lahti munad, sega hulka esmalt õli ja kuivained, seejärel ka riivitud porgand ning purustatud pähklid. Laota tainas küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse 24 cm läbimõõduga koogivormi ja küpseta ahju alumisel siinil 175° juures 50–60 minutit.
2. Lase 5 minutit vormis jahtuda. Võta välja ja jahuta täielikult. Lõika põhi kaheks või kolmeks kihiks. (ma lõikasin kaheks) Vahusta toasoe toorjuust tuhksuhkruga ning sega juurde apelsinimahl. Määri kreem põhjade vahele ja soovi korral ka peale. Kaunista riivitud valge šokolaadiga.

Retsept on võetud toidutarest.

2 kommentaari:

  1. Väga mõnus kook-tort! Selline hästi mahlane, samas ka magus nii et jätkub kauaks :)

    VastaKustuta
  2. Jeps, seda me nautisime mõnuga ;)

    VastaKustuta