KOOSTISOSAD:
1 haug (u.1,6 - 2 kg)
u. 150 g külmutatud spinatit (värske nõges kupatatud enne soolvees)
2 sl valget veini või vett
sidruni pigistatud mahl
sool
1 tl valget pipart (polnud kirjas täpset kogust)
1 - 2 küüslauguküünt
KASTE:
1 väike sibul
1 tl värsket tüümiani või kuivatatud tüümiani
2 dl piima
2 dl lahjat koort
1 sl margariini või võid
1 sl nisujahu
2 munarebu
sool
1 tl valget pipart (polnud kirjas täpset kogust)
3 sl riivitud parmesaani või muud tugevamaitselist riivjuustu (kasutasin tavalist)
1 - 2 sl riivsaia
VALMISTAMINE:
1.Osta kalafileed või fileeri kala ise ja eemalda kõik luud. (Meil ei õnnestunud ja luud jäid sisse)
2. Sulata ja nõruta spinat tihedas sõelas. (Kupatasin nõgesed)
3. Pane spinat kastrulisse või potti. Lisa vein (vesi), sidrunimahl, sool, pipar ja purustatud küüslauk. Lase mõni minut kaane all haududa.
4. Tee kaste. Koori ja haki sibul. Pane see potti ja puista tüümian pinnale. Lisa piim. Lase keema ja keeda umbes 5 minutit.
5. Kalla koor peale ja lase keema.
6. Hõõru rasv ja jahu kokku ning lisa kastmele. Keeda kastet veel umbes 5 minutit, kuni see muutub paksuks.
7. Tõsta pott tulelt. Lisa munarebud ükshaaval, kogu aeg kloppides. Maitsesta soola, pipra ja riivjuustuga.
8. Kui fileed ei mahu vormi, lõika nad pooleks. Pane pool kaladest määritud ahjuvormi põhja.
9. Kata kala pealt spinatiga. Aseta ülejäänud kala spinatile ja kalla kaste peale. Puista pinnale riivsaia.
10. Küpseta ahjus keskmisel kõrgusel 225 kraadi juures umbes 20 - 25 minutit.
Hüva nõu:
Kui värsket spinatit on saada, kasuta seda. Kupata lehed ja järgi retsepti. Selle toidu võib teha ka ahvenatest.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar