KOOSTISOSAD:
TAINAS:
30 g presspärmi
2 sl käesooja vett
5 sl tolmsuhkrut
suur näputäis soola
2 sl leiget piima
4 sl võid
3 dl piima
1 l (600 g) jahu
300 g külma võid
2.5 dl piima
2 sl jahu
2 munarebu
1 sl suhkrut
2 tl vanillsuhkrut
2 dl rosinaid
3 sl peenentatud apelsinisukaadi (ei kasutanud)
MÄÄRIMISEKS:
1 muna
SUHKRUVÕÕP:
1 dl tolmsuhkrut
1 sl vett
VALMISTAMINE:
1. Taina tegemiseks on õpetus siin: http://www.toidutare.ee/foorum.php?teema=256&hilight=p%E4rmi-lehttaigen
2. Raputa jahu koos piimaga kaanega purgis ühtlaseks, kalla väikesse keedunõusse ja lisa suhkur. Kuumuta pidevalt põhja mööda segades keemiseni, siis tõsta pliidilt ja lase veidi jahtuda. Klopi vispliga juurde toasoojad munarebud, lisa vanillsuhkur. Pane potile kaas peale ja tõsta külma vette jahtuma.
3. Jaga tainas kolmeks ja rulli iga osa 20x30 cm suuruseks. Puista kõigi kolme ristküliku pikematele servadele natuke rosinaid ja sukaadi (ei kasutanud) ning keera siis mõlemad servad keskjoone suunas tihedalt rulli, jättes keskele 1 cm laiuse vao. Tõsta rullid rasvaga määritud plaadile ja täida vagu keedukreemiga. Lase umbes 45 minutit soojas ruumis kerkida. (ei lasknud)
4. Määri kerkinud rullid lahtiklopitud munaga ja küpseta ahju alumisel siinil (unustasin ja küpsetasin keskmises vahes) 225° juures 20 minutit; tõsta restile jahtuma. Pintselda rullid kuumalt suhkruvõõbaga üle.
Retsept on võetud toidutare foorumist. Seal on nimeks Viini rull.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar