esmaspäev, 26. juuli 2010

Cannellonivorm kodujuustu-tuunikalatäidisega

Väga nämmu roog. Esimene kord tehes jäin pildist ilma. Teine kord ei keetnud enam ennem läbi cannellone. Valmisid kenasti ahjus, aga polnud nii mahlane kui esimene kord. Samuti panin porru asemel sibula seekord.


KOOSTISOSAD:

12 tk lasanjeplaadid (kasutasin cannellone)
200 g kodujuust
1 väike karp (185 g) tuunikalatükid õlis
1 peotäis (hakitud) basiilik (värske)
TOMATIKASTE:
2 sl õli
1 tk porrulauk
2 küünt Küüslauk
1 purk (400 g) purustatud tomatid
1 tk köögiviljapuljongikuubik (ei kasutanud)
1 tl suhkur
sool
must pipar
hakitud pune või basiilik
PEALE:
150 g riivjuust

VALMISTAMINE:

1.Valmista esmalt tomatikaste. Selleks kuumuta kastrulis õli. Lisa hakitud porru ja küüslauk ning kuumuta paar minutit. Lisa tomatikonserv, kuumuta keemiseni ning lisa puljongikuubik (ei pannud, pole üldse vajadust), suhkur, sool ja must pipart. Tõsta segu tulelt ja püreeri sauseguriga ühtlaseks(ei teinud ka seda). Maitsesta hakitud ürtidega. Kuumuta ahi 200°C-ni.
2.Keeda lasanjeplaate soolaga maitsestatud vees 4 minutit. Tõsta küpsetsupaberile jahtuma.
3.Sega omavahel kodujuust, tuunikalakonserv ja hakitud basiilik. Tõsta segu lasanjeplaatidele ning keera rulli. Aseta rullid tihedalt võitatud ahjuvormi. Vala peale tomatikaste ja puista üle riivjuustuga. Küpseta 25 minutit. Serveeri värske salatiga. Retsept on mõeldud neljale inimesele.

Retsept on võetud toidutarest.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar