neljapäev, 29. juuli 2010

Lihapallid juustukastmes

Hästi maitsev, aga halb külg on see, et siin on kasutuses puljongikuubik. Samuti minu arust on see mul esimene kord lihapalle keetes valmistada.


KOOSTISOSAD:
500 g veisehakkliha
1 tk muna
2 tl kartulijahu
0.5 dl vesi
3 tl sinep (ei pannud)
0.5 dl hakitud petersell
sool, must pipar
KEETMISEKS:
1 l vesi
2 tk lihapuljongikuubik (pain pool puljongit vaid 2 on kindlasti liiast)
KASTE:
4 dl puljong (kasutasin liha keeduvett)
3 sl jahu
0.5 dl vesi
180 - 200 g sulatatud juust maitserohelisega (nt merevaik)
1 tk väike punane paprika
2 sl hakitud aedtill

VALMISTAMINE:

1.Sega omavahel hakkliha, muna, kartulijahu, vesi, sinep, hakitud petersell, sool ja pipar. Vormi segust 2 cm läbimõõduga pallid.
2.Lase vesi keema, lisa puljongikuubikud ning sega korralikult. Keeda lihapalle puljongis 5 minutit. Pane korraga kastrulisse nii palju palle, et neid oleks üks kiht. Tõsta valmis lihapallid vahukulbiga potti ja aseta kaas peale.
3. Eralda 4 dl puljongi vedelikku lihapallide keeduveest. Sega jahu külma veega hästi läbi, lisa keevale puljongile pidevalt segades. Lase kaste keema ja pane lusikaga juurde sulatatud juust. Kui juust on sulanud, lisa tükeldatud paprika ja hakitud till. Vala kaste lihapallide peale. (Ma lisasin pallid kastme sisse) Retsept on mõeldud neljale inimesele.

Retsept on võetud toidutarest nime alt lihapallid.

2 kommentaari: