neljapäev, 15. juuli 2010

Porgandi-riisihelbepätsid

Üks mõnus soolane amps. Mulle meeldisid, vb vaid olid veidi ülemaitsestatud.


KOOSTISOSAD:
2.5 dl piim
200g riivitud porgand ja pastinaak (panin vaid porgandi)
1 tk šalottsibul (panin tavalist)
1 dl riisihelbed
100 g kodujuust
1 tk muna
1 tk ürdisool (panin tavalist)
1 tl estragoni (ei pannud)
omalt poolt lisasin veel:
petersell, jahvatatud muskaatpähkel ja minu arust ka cayenne pipra

VALMISTAMINE:
1. Kuumuta piim potis keemiseni. Lisa riivitud porgand ja pastinaak ning hakitud sibul ja lase uuesti keema tõusta. Lisa riisihelbed ja hauta 8 minutit. Tõsta pott tulelt ning lisa kodujuust, muna ja maitseained ning sega ühtlaseks.
2. Tõsta segu lusikaga küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja suru lamedamateks pätsideks. Küpseta 225-kraadise ahju keskosas 15–20 minutit.


Retsept võetud toidutarest nime alt Köögivilja-riisihelbepätsid.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar