teisipäev, 6. juuli 2010

Kohupiima-maasikatort mandlilaastudega

Osalen seekord esimest korda nami-nami portaali virtuaalses toidutegemises Kokkame koos. Samuti on see mu esimene maasikatort. Siiani olen kõik maasikad kohe pintslisse pistnud. Tort oli üpris rammus tänu vahukoorele, kuid mitte liialt magus. Mõnus maiustus suveõhtuks. KOOSTISOSAD:
PÕHI:

200g halvaa kakaoga

1 pakk selga kondenspiimaküpsised

100 g või

KATE:
400 g vanilje kohupiim
400 g vahukoor

6,5 tl želatiin (leotamiseks 32 tl vett)

50 g mandlilaastud (kahjuks selgus, et hästi väike pakk oli mul mandlilaaste kodus, muidu oleks rohkemaega teinud)
500 g maasikad

2 sl tuhksuhkur
KAUNISTAMISEKS:

maasikad

mandlilaastud


VALMISTAMINE:

1. Purusta küpsised ja halvaa köögikombainis. Saadud puru näpi toasooja võiga.

2. Kata 28cm koogivorm küpsetuspaberiga ja vooderda põhi puruga ja küpseta 200 kraadi juures 10min.

3. Pane želatiin vette ligunema.

4. Vahusta vahukoor tuhksuhkruga. Lisa vahustades kohupiim seejärel maasikad (nõnda jäävad mõned maasika tükid sisse) ja kõige lõpus sega hulka mandlilaastud.

5. Sulata üles paisunud želatiin ja vala kohupiima hulka. Vala täidis koogivormi ja jäta 1 ööks tarretuma.

6. Hommikul kaunista maasikate ja mandlilaastudega.

Retsepti idee tekkis soovist osaleda nami-nami Kokkame koos teemas Suvine Maasikatort.

2 kommentaari:

  1. Suur aitäh kaasalöömise eest, Reelika!

    VastaKustuta
  2. :) Aitäh sulle, et sellist toredat kooskokkamist koraldad!

    VastaKustuta